Sollicitatiebrief voorbeeld

Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief?

Wanneer je solliciteert naar een geschikte baan, is het heel belangrijk dat je eerste indruk niet gelijk de laatste wordt! Zorg ervoor dat je indruk maakt op je mogelijke nieuwe werkgever. Hoe je dat doet? Door het schrijven van de perfecte sollicitatiebrief. Handig daarbij is een sollicitatiebrief voorbeeld. Hoe zorg jij ervoor dat je uit tientallen brieven wordt uitgekozen? Lees alle tips in een sollicitatiebrief voorbeeld.

Inleiding

Je begint je brief met een eerste inleidende alinea. Heel in het kort leg je uit waarom je solliciteert. Doe dit op een zo origineel mogelijke manier, maar houd het wel zakelijk. Voor inspiratie houd je het sollicitatiebrief voorbeeld bij de hand.

Alinea’s

Voor de overzichtelijkheid verdeel je je tekst onder in alinea’s. Vertel in het kort wie je bent en wat je achtergrond is. Zorg ervoor dat je je lezer blijft prikkelen en maak hem nieuwsgierig. In een van de alinea’s verwijs je ook naar je curriculum vitae in de bijlage. Ook die informatie vind je in het sollicitatiebrief voorbeeld.

Afsluiting

Geef in je afsluitende alinea aan dat je je brief graag mondeling wilt toelichten. Meer informatie over solliciteren vind je in het sollicitatiebrief voorbeeld.