CV voorbeeld student

We maken samen een goed CV

Sollicitatiebrief voorbeeld

Een goede sollicitatiebrief is een belangrijk onderdeel van het sollicitatieproces en kan het verschil maken tussen een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek en het zien van je sollicitatie in de prullenbak verdwijnen. Een goede sollicitatiebrief laat zien dat je gemotiveerd bent, geschikt bent voor de functie en dat je het bedrijf en de functie goed hebt bestudeerd. Het is daarom belangrijk om de tijd te nemen om een goede sollicitatiebrief te schrijven. Hieronder geven we enkele tips voor het schrijven van een effectieve sollicitatiebrief volgens de experts van Yuzz.eu.

  1. Begin met een aanhef die aangeeft dat je de functie hebt gezien en dat je interesse hebt. Bijvoorbeeld: “Geachte heer/mevrouw [naam], ik heb met grote interesse uw vacature [functietitel] gelezen en zou graag mijn sollicitatie indienen.”
  2. Maak duidelijk waarom je geschikt bent voor de functie. Gebruik specifieke voorbeelden uit je opleiding en werkervaring om te laten zien dat je aan de eisen van de functie voldoet. Bijvoorbeeld: “Door mijn opleiding aan de [naam opleiding] en mijn ervaring als [functietitel] bij [bedrijfsnaam] ben ik vertrouwd met [vaardigheid/competentie die relevant is voor de functie]. Ik heb ook vaardigheden opgedaan in [andere relevante vaardigheden] en ik ben ervan overtuigd dat deze vaardigheden mij in staat stellen om de functie succesvol te vervullen.”
  3. Leg uit waarom je geïnteresseerd bent in het bedrijf en de functie. Laat zien dat je hebt nagedacht over hoe de functie past bij je toekomstplannen en hoe het bedrijf aansluit bij je waarden en interesses. Bijvoorbeeld: “Ik ben geïnteresseerd in deze functie omdat [reden waarom de functie interessant is voor jou]. Bovendien bewonder ik het werk dat [bedrijfsnaam] doet en ik denk dat ik een waardevolle aanvulling zou zijn op het team. Ik ben ervan overtuigd dat ik in deze functie zou kunnen groeien en bijdragen aan het behalen van de doelen van het bedrijf.”

Sollicitatiebrief voorbeeld

Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief?

Wanneer je solliciteert naar een geschikte baan, is het heel belangrijk dat je eerste indruk niet gelijk de laatste wordt! Zorg ervoor dat je indruk maakt op je mogelijke nieuwe werkgever. Hoe je dat doet? Door het schrijven van de perfecte sollicitatiebrief. Handig daarbij is een sollicitatiebrief voorbeeld. Hoe zorg jij ervoor dat je uit tientallen brieven wordt uitgekozen? Lees alle tips in een sollicitatiebrief voorbeeld.

Inleiding

Je begint je brief met een eerste inleidende alinea. Heel in het kort leg je uit waarom je solliciteert. Doe dit op een zo origineel mogelijke manier, maar houd het wel zakelijk. Voor inspiratie houd je het sollicitatiebrief voorbeeld bij de hand.

Alinea’s

Voor de overzichtelijkheid verdeel je je tekst onder in alinea’s. Vertel in het kort wie je bent en wat je achtergrond is. Zorg ervoor dat je je lezer blijft prikkelen en maak hem nieuwsgierig. In een van de alinea’s verwijs je ook naar je curriculum vitae in de bijlage. Ook die informatie vind je in het sollicitatiebrief voorbeeld.

Afsluiting

Geef in je afsluitende alinea aan dat je je brief graag mondeling wilt toelichten. Meer informatie over solliciteren vind je in het sollicitatiebrief voorbeeld.