CV voorbeeld student

We maken samen een goed CV

Hoe schrijf je een sollicitatiebrief

Hulp bij sollicitaties

Er worden tegenwoordig veel cursussen aangeboden met de vraag: hoe schrijf je een sollicitatiebrief? De vraag zou eigenlijk moeten zijn? Hoe schrijf je een sollicitatiebrief zo dat hij opvalt? Je kunt het zo indelen:

1. de opening

In de eerste alinea geeft u aan waar u de vacature hebt zien staan en op welke vacature u reageert.

HOE SCHRIJF JE EEN SOLLICITATIEBRIEF2. het middenstuk

Hoe schrijf je een sollicitatiebrief verder? In het c.v. heeft u uw persoonlijke gegevens gezet en de opleidingen en cursussen die u heeft gevolgd. In uw sollicitatiebrief moet u aangeven waarom u op deze speciale vacature solliciteert en u doet dat door uw motivatie te geven. Ga in op de functieomschrijving die in de vacature staat en schrijf uzelf als het ware naar die functie toe. Heel belangrijk bij de vraag hoe schrijf je een sollicitatiebrief is het noemen van uw sterke punten. Noem in de volgende alinea een aantal sterke punten van uzelf en waarom u denkt dat u die van belang zijn bij het vervullen van de vacature. Wees daarbij niet al te bescheiden, niks mis met tonen dat je zelfvertrouwen hebt.

3. de afsluiting

Sluit af met een positieve opmerking

Tenslotte: Hoe schrijf je een sollicitatiebrief niet? Probeer geen opsommingen te geven van werk wat u gedaan heeft, want dat staat al in uw c.v. Probeer ook een niet al te standaard brief te schrijven, maar er originaliteit in te stoppen.