CV voorbeeld student

We maken samen een goed CV

CV maken in Word

Een CV is een belangrijk document dat je gebruikt om jezelf te presenteren aan potentiële werkgevers. Het is een kans om te laten zien wat je kunt en wat je ervaring is, en om de werkgever te overtuigen dat je de juiste persoon bent voor de baan. Een goed opgesteld CV kan het verschil maken tussen een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek en het overslaan van een kans op een baan.

CV maken in WordEr zijn veel manieren om een CV te maken, en een van de meest populaire manieren is met behulp van Microsoft Word. Word is een gebruiksvriendelijk tekstverwerkingsprogramma dat beschikbaar is voor zowel Windows als Mac. In dit artikel geven we tips over hoe je een professioneel ogend CV kunt maken in Word.

  1. Begin met een sjabloon Word heeft een aantal ingebouwde sjablonen voor CV’s die je kunt gebruiken als uitgangspunt. Deze sjablonen zijn goed ontworpen en geven je een basisstructuur voor je CV. Als je een sjabloon gebruikt, hoef je niet zelf te bedenken hoe je het document moet opzetten en kun je je concentreren op het invullen van de inhoud. Om een sjabloon te gebruiken, ga je naar het tabblad “Bestand” en klik je op “Nieuw”. Zoek vervolgens naar “CV” en kies een sjabloon uit de lijst met resultaten.
  2. Gebruik een duidelijk lettertype en marges Het is belangrijk om een duidelijk en leesbaar lettertype te gebruiken voor je CV. Gebruik geen te kleine lettergroottes of te bijzondere lettertypen die moeilijk te lezen zijn. Een goede keuze is een professioneel ogend lettertype zoals Calibri of Arial. Zorg ook dat je genoeg witruimte in je CV laat, door de marges niet te klein te maken. Dit maakt het document overzichtelijker en makkelijker om te lezen. Ook als je je CV zelf thuis wil printen helpt het om een mooie structuur te hebben om de lezer niet te verwarren. Als je gaat printen, kies dan voor een kleurenprinter als je kleuren in je design hebt gebruikt, anders kan het er een stuk minder mooi uitzien.
  3. Maak gebruik van kopjes en lijstjes Het is handig om kopjes te gebruiken om je CV te structureren en onderdelen van je werkervaring of opleiding te benoemen. Gebruik kopjes om belangrijke informatie te benadrukken en om het document overzichtelijk te houden.

Hoe maak je een cv in Word?

Tegenwoordig is het een koud kunstje om een mooi curriculum vitae samen te stellen. Op elke pc kun je zelf eenvoudig een cv maken in Word. Een cv maken in Word is eenvoudig uit te leggen.

Cv in stappen

Wil je een professionele cv maken in Word? Begin dan met een koptekst. Deze kun je bij het tabblad ‘invoegen’ aanklikken. In de koptekst zet je je naam en de aanmaakdatum. Begin vervolgens in het lege document met je NAW gegevens en burgerlijke staat oftewel de ‘Persoonlijke gegevens’.

Diploma’s en getuigschriften

Onder de persoonlijke gegevens komt een kopje ‘Diploma’s en getuigschriften’. Hierin geef je exact aan welke schoolopleidingen je hebt gevolgd en of je een diploma hebt behaald ja of nee.

Werkervaring

Bij een cv maken in Word is het belangrijk dat je tussendoor je gegevens bewaart. Dat doe je door naar het tabblad ‘bestand’ te gaan. Klik op: ‘bestand opslaan als’ en geef je bestand een passende naam.

Overige gegevens

Een werkgever wil graag weten wie jij bent. Ben je bijvoorbeeld in je vrije tijd secretaris van de tennisvereniging? Zet het in je cv. Een cv maken in Word is eenvoudig te realiseren.