CV maken in word

Hoe maak je een cv in Word?

Tegenwoordig is het een koud kunstje om een mooi curriculum vitae samen te stellen. Op elke pc kun je zelf eenvoudig een cv maken in word. Een cv maken in word is eenvoudig uit te leggen.

Cv in stappen

Wil je een professionele cv maken in word? Begin dan met een koptekst. Deze kun je bij het tabblad ‘invoegen’ aanklikken. In de koptekst zet je je naam en de aanmaakdatum. Begin vervolgens in het lege document met je NAW gegevens en burgerlijke staat oftewel de ‘Persoonlijke gegevens’.

Diploma’s en getuigschriften

Onder de persoonlijke gegevens komt een kopje ‘Diploma’s en getuigschriften’. Hierin geef je exact aan welke schoolopleidingen je hebt gevolgd en of je een diploma hebt behaald ja of nee.

Werkervaring

Bij een cv maken in word is het belangrijk dat je tussendoor je gegevens bewaart. Dat doe je door naar het tabblad ‘bestand’ te gaan. Klik op: ‘bestand opslaan als’ en geef je bestand een passende naam.

Overige gegevens

Een werkgever wil graag weten wie jij bent. Ben je bijvoorbeeld in je vrije tijd secretaris van de tennisvereniging? Zet het in je cv. Een cv maken in word is eenvoudig te realiseren.