CV voorbeeld student

We maken samen een goed CV

Curriculum vitae voorbeeld

Een curriculum vitae voorbeeld

Een curriculum vitae betekent een levensloop. In het arbeidsproces maakt iemand een c.v.(afkorting) als hij of zij een sollicitatie schrijft bij een bedrijf waar hij of zij graag wil werken. Het is belangrijk dat er standaard een aantal dingen in een c.v. staan. Ik geef u nu een curriculum vitae voorbeeld die u kunt gebruiken. Zo begint u meestal eerst met uw naw-gegevens, dus naam, adres en woonplaats. Daarbij komen nog dingen als geboortedatum en telefoonnummer. Daarna geeft het curriculum vitae voorbeeld een opsomming van de genoten opleiding(en) die u als sollicitant gevolgd heeft of nog volgt. Wees hierin volledig en geef naam van de school en of de opleiding is afgesloten met een diploma.

Curriculum vitae voorbeeldHierna volgt het kopje werkervaring.

In het curriculum vitae voorbeeld staat alle werkervaring genoemd en daarbij het bedrijf waar u gewerkt heeft, de functie waarin u werkzaam was en in welke periode u daar werkte. Dit kan het beste chronologisch en dan beginnend met de meest recente. Zo ook bij de opleiding trouwens. U heeft nu het belangrijkste gehad. In het curriculum vitae voorbeeld staat hierna nog een apart kopje vaardigheden. Hier kunt u aangeven of u handig bent met de computer bijvoorbeeld of welke talen u spreekt. Het curriculum vitae voorbeeld eindigt met het noemen van uw hobby’s.

Hoe schrijf je een goed CV?

Een CV, of curriculum vitae, is een belangrijk document dat je gebruikt om jezelf te presenteren aan werkgevers en om te laten zien wat je kunt. Het is een kans om jezelf te verkopen en te laten zien dat je de juiste persoon bent voor de baan. Het is belangrijk om een goed CV te schrijven, omdat dit kan helpen om je te onderscheiden van andere kandidaten en om ervoor te zorgen dat je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek. In dit artikel geven we tips over hoe je een goed CV kunt schrijven.

 1. Zorg ervoor dat je CV opvalt
  Je CV moet opvallen tussen alle andere CV’s die een werkgever ontvangt. Dit betekent dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat het er professioneel en overzichtelijk uitziet. Gebruik een duidelijk lettertype en zorg ervoor dat de lay-out overzichtelijk is. Je kunt ook gebruikmaken van kleuren of een foto van jezelf om je CV op te laten vallen.
 2. Maak het persoonlijk
  Je CV is een kans om jezelf te presenteren en om te laten zien wat je uniek maakt. Zorg ervoor dat je CV persoonlijk is door bijvoorbeeld een korte samenvatting van je ervaring en vaardigheden te geven. Vertel ook waarom je geïnteresseerd bent in de baan en wat je ambities zijn. Dit kan helpen om een werkgever te overtuigen dat jij de juiste persoon bent voor de baan.
 3. Zet je ervaring en vaardigheden in de spotlight
  Je ervaring en vaardigheden zijn belangrijke elementen van je CV. Zorg ervoor dat je deze op een duidelijke manier presenteert, zodat een werkgever snel kan zien wat je kunt. Geef aan wat je in je vorige banen hebt gedaan en welke vaardigheden je hebt opgedaan. Probeer ook specifiek te zijn en geef voorbeelden van hoe je deze vaardigheden hebt gebruikt. Volgens blogger Joop Van Putten mag je hier zeker ook zaken waar jij trots op bent vermelden – dingen die misschien niet extreem relevant zijn voor de job, maar wel voor jou als persoon.
 4. Houd het kort en bondig
  Een werkgever heeft waarschijnlijk niet veel tijd om je hele CV te lezen. Zorg ervoor dat je CV kort en bondig is en alleen de belangrijkste informatie bevat. Probeer je CV te beperken tot twee of drie pagina’s, tenzij je een langere carrière hebt of een specifieke vaardigheid hebt die meer ruimte vergt.