Motivatiebrief voorbeeld

Wanneer is een motivatiebrief belangrijk?

Wil jij deelnemen aan een bijzondere cursus? Wil je stage lopen bij een grote onderneming of heb je een beurs nodig voor een studie? Dan is het schrijven van een motivatiebrief soms noodzakelijk. Wanneer je een motivatiebrief gaat schrijven, is het handig om een motivatiebrief voorbeeld bij de hand te hebben.

Wat staat er zoal in een motivatiebrief?

In een motivatiebrief geef jij precies aan waarom je denkt dat jij in aanmerking te komt voor een cursus of stageplek. De motivatiebrief lijkt in de basis op een sollicitatiebrief. Ook in deze brief komt een opsomming te staan van je persoonlijke gegevens, je opleidingen en werkervaring. Als je kijkt in een motivatiebrief voorbeeld, zie je dat het vooral belangrijk is dat je aangeeft waarom jij nu juist de geschikte persoon bent voor de stageplek of cursus. Begin in ieder geval met het maken van een motivatiebrief voorbeeld voordat je de uiteindelijke brief verstuurt.

Waarom ben jij geschikt?

De meesten zullen in een motivatiebrief voorbeeld aangeven dat ze de cursus interessant vinden of dat de stageplek heel goed aansluit bij de werkervaring, maar dat is niet genoeg! Zorg ervoor dat je motivatiebrief voorbeeld origineel is en dat juist jouw brief eruit springt!